Pelaaminen ukonilmalla | Espoo Golf

OPETUS

Pelaaminen ukonilmalla ohjeet

Ukkosohje – Espoo Golf (EGS ja GG)


Pelaaminen ukonilmalla on KIELLETTY!

  1. Henkilökunnalla ja muilla vastuuhenkilöillä on oikeus kieltää pelaaminen kentällä ja sulkea 1. tii, kunnes vaara on ohitse. Tällöin lähtöaikoja siirretään keskeytyksen verran eteenpäin.


  1. Mikäli olet jo kentällä ja ukkonen lähestyy, lopeta pelaaminen ja siirry klubirakennukselle. Älä käytä edes sateenvarjoa äläkä koske metalliseen kärryn kahvaan, vaan jätä varusteet kentälle ja lähde suojaan!


  1. Kentällä oleva pelaaja tekee viimekädessä itse ratkaisun pelin keskeyttämisestä. Älä jää odottamaan mahdollisia hälytyksiä, vaan siirry suojaan!


  1. Mene kyykkyyn, jos olet aukealla paikalla. Se on ainoa tapa suojautua keskellä golfkenttää, jos ukkonen on suoraan päällä.


  1. Vältä korkeita paikkoja, sillä salama iskeytyy helposti sellaiseen.


  1. Vältä myös liikkumista vesirajalla, sillä vesi johtaa sähköä hyvin.


  1. Pelattaessa järjestettyä kilpailua pelin mahdollisesta keskeyttämisestä vastaa kilpailunjohtaja. Pelin keskeyttämisestä tiedotetaan sumutorvella. Pelaajan on tällöin merkattava pallon paikka ja siirryttävä klubirakennukselle.


  1. Huomioithan kuitenkin, että kaikissa tilanteissa viime kädessä jokainen pelaaja on vastuussa omasta turvallisuudestaan! Aina kilpailunjohtaja tai henkilökunta ei ole tietoinen kentän toisella laidalla mahdollisesti vallitsevista sääolosuhteista. Sumutorvikaan ei välttämättä kuulu kentän jokaiseen laitaan.


  1. Henkilövahingon sattuessa soita tarvittaessa yleiseen hätänumeroon 112 sekä caddiemasterille 0600 418 841. Caddiemaster opastaa pelastusauton paikalle. Mikäli henkilö on eloton, aloita paineluelvytys. Jatka painelua niin pitkään, kun pelastushenkilöstö on paikalla. Molemmilla klubeilla on defibrillaattori käytettävänä.


  1. Punaisen ristin elvytysohjeet: aikuisen elvytysohje tästä ja lapsen elvytysohje tästä!