Espoo Golf Ravintola Rosavilla (EGS) | Espoo Golf

OPETUS

Ravintola Rosavilla (Espoon Golfseura)

Ravintola palvelee kaikkia, niin golfareita, alueen asukkaita kuin satunnaisia ohikulkijoitakin, eli on kaikille avoin kahvila-ravintola. Viihtyisä ajanpatinoima valkoinen kartano tarjoaa puitteet myös yrityksille pienimuotoisten palaverien pitämiseen ja aurinkoisella ilmalla terassipaikkoja löytyy sekä etu- että takapihalta.

Ravintola avoinna klo 8-21. Aukioloajat ovat joustavat, pyrimme palvelemaan asiakkaita myöhempäänkin kysynnän mukaan.

Otathan Ravintola Rosavillan facebook-sivut seurantaan.

Kartanon Historia

Rosavillan historia alkaa 250 vuotta sitten Ruotsin laivaston kapteeniluutnantin Carl Tersmeden’in ostettua Albergan säteriratsutilan vuonna 1752. Pian muuton jälkeen Tersmeden rakennutti Albergan maille huvilan, jota jossain vaiheessa ryhdyttiin kutsumaan Rosavillaksi. Rosavilla oli ilmeisesti tarkoitettu huvielämän keskukseksi ja se rakennettiin kauemmaksi muista tilan rakennuksista.

Rosavilla on elänyt monta historiallista vaihetta ja nähnyt niin Ruotsin suurvallan jälkeiset ajat, Venäjän suur-ruhtinaskunnan kuin Suomen itsenäisyystaistelunkin. Se on seurannut aitiopaikalta sisällissodan punaisten ja valkoisten taistelua viereisillä Orolan vuorilla. Sen suojissa on rakennettu Viaporia, laadittu sotasuunnitelmia, väitelty taiteesta, unelmoitu vapaudesta ja kohotettu maljoja niin kuninkaalle, keisarille kuin Suomen itsenäisyydelle.

Vaiherikkaiden vuosien jälkeen Rosavilla oli päässyt ränsistymään ja se sai purkutuomion 1975. Huvila kuitenkin purettiin taitavasti ja osat numeroitiin niin, että se voitiin panna pakettiin parempia aikoja odottamaan. Espoon golfseura sai vihiä asiasta ja 80-luvun alussa seuran hallituksessa ryhdyttiin toimenpiteisiin sen hankkimiseksi klubitaloksi. Espoon kaupungin suosiollisella avustuksella Rosavilla pystytettiin klubitaloksi 1984.