Kilpailumääräykset | Espoo Golf

Kilpailumääräykset

Gumböle Golfin yleiset kilpailumääräykset

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisia otetaan vastaan kilpailukutsussa määrättynä ajankohtana. Ilmoittautuminen tehdään kilpailukutsun ohjeiden mukaisesti (Nexgolfin kautta kilpailutapahtumaan, puhelimitse, sähköpostilla tai kirjoittamalla henkilökohtaisesti nimi toimistossa olevaan ilmoittautumislistaan. Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi pelaajan nimi, seura sekä tasoitus.

Kutsussa selviävät tarkemmat yksityiskohdat.

Kilpailut alkavat kilpailukutsussa määrättynä ajankohtana.

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan R&A Rules Limited –organisaation kulloinkin voimassaolevia golfsääntöjä (Rules of Golf), joista Suomen Golfliitto on tuottanut suomenkielisen sääntökirjan.

Golfin sääntöjen mukaan pelaajan tehtävänä on tuntea golfin säännöt ja kilpailua koskevat kilpailumääräykset (sääntö 1.3). Rangaistukset pelissä perustuvat golfin sääntöihin tai peliä koskeviin määräyksiin. Tällaisia peliin liittyviä sääntöjä ovat lisäksi Amatöörisäännöt ja Tasoitusmääräykset.

Ilmoittautuessaan Espoon Golfseuran järjestämään kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan myös Suomen Golfliiton vahvistamia sääntöjä ja määräyksiä, kuten liikunnan dopingmääräyksiä, eettisten arvojen tai reilun pelin periaatteita. Golfliiton hallituksella on pelaajan kotiseuran ja Espoon Golfseuran lisäksi rankaisuvalta kilpailussa tai sen yhteydessä tapahtuneisiin rikkeisiin.

Kilpailukohtaiset kilpailumääräykset

Kilpailukohtaiset kilpailumääräykset tarkennetaan toimikunnan, tasoitusrajojen, tasatulosten ratkaisemisen ja muiden mahdollisten tarkennusten osalta kilpailuissa jaettavilla kilpailumääräyksillä.

Paikallissäännöt

Kilpailussa voimassa olevat paikallissäännöt jaetaan kilpailukansliasta (caddie masterin toimisto) päivittäin erillisellä paperilla.

Hidas peli

Tavoiteaika kierrokselle on 4 tuntia 15 minuuttia. Mikäli pelaajaryhmä jää kilpailuun annetusta aikataulusta ja muiden kuin ensimmäisen kilpailuryhmän kyseessä ollessa enemmän kuin lähtövälin verran edellä pelaavasta ryhmästä, voidaan heidät asettaa aikatarkkailuun. Aikatarkkailusta ei välttämättä ilmoiteta ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:

Ensimmäinen rikkomus: varoitus
Toinen rikkomus: 1 lyönti
Kolmas rikkomus 2 lyöntä
Useampi rikkomus: Pelistä sulkeminen

Ukonilma ja salamointi

Jos toimikunta keskeyttää pelin salamoinnin vuoksi, on pelaajien keskeytettävä peli välittömästi. Pelaajat eivät saa jatkaa peliä ilman toimikunnan lupaa. Rangaistus tämän säännön rikkomisesta on kilpailusta sulkeminen.

Yksi pitkä sireenin ääni: Välitön pelin keskeytys
Kolme peräkkäistä sireenin ääntä: Pelin keskeytys
Kaksi perättäistä sireenin ääntä: Peli jatkuu

Mahdollisen vaarallisen tilanteen sattuessa kaikki harjoitusalueet ovat suljettu ja pelaaja EI SAA harjoitella kyseisillä alueilla ennen kuin siihen annetaan lupa.

Tuloskorttien palautus

Pelaajan on palautettava tuloskorttinsa kilpailukansliaan (caddie masterin toimisto) toimitsijoille välittömästi kierroksen jälkeen.

Matkapuhelimet

Puhelimen tulee olla kilpailussa suljettu tai siitä tulee poistaa hälytysääni. Puhelimen mahdollinen käyttö ei saa viivyttää peliä eikä häiritä kanssakilpailijoita.

Kilpailumaksut, 18r

Kilpailumaksu maksetaan ennen kilpailua. Kilpailijoiden tulee ilmoittautua toimistossa viimeistään 15 minuuttia ennen lähtöaikaa ja maksaa kilpailumaksu.

Osallistumisen peruuttaminen

Osallistuminen tulee peruuttaa kirjallisesti, tai sähköpostitse ennen arvontaa. Mikäli se tapahtuu arvonnan jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, maksu peritään jälkikäteen. Tällöin pelaajalla on oikeus osallistua seuran järjestämiin kilpailuihin vasta sen jälkeen kun hän on maksanut edellä mainitun kilpailumaksun. Kahdesta poisjäännistä seuraa sulkeminen seuran kilpailuista kahden viikon ajaksi.

Kilpailun toimikunta

Kilpailun toimikunta nimetään kilpailukohtaisesti. Toimikunnan edustajat toimivat kisan tuomareina.

Tasatulosten ratkaisu

Tasatulokset ratkaistaan seuraavasti: tasoituksettomat luokat matemaattisella menetelmällä (viimeiset 9/6/3/1 reikää ja tämän jälkeen arpa), tasoituksellisissa luokissa alempi tarkka tasoitus voittaa.