Kentät | Espoo Golf

OPETUS

Kentät

Kaksi kenttää, yksi Espoo Golf.

EGS - pitkien perinteiden kilpakenttä

Espoo Golfin kilpakenttä EGS omaa pitkät perinteet Suomen golfkartalla. Sen upea layout kauniissa ja vaihtelevassa jokilaaksossa sekä maineikas historia tekevät kierroksesta Espoo Golfin vanhemmalla kentällä ainutlaatuisen.

EGS on Espoo Golfin perinteikäs ja layoutiltaan mielenkiintoinen kilpakenttä. Vuonna 1982 avatulla EGS:llä on suuri merkitys maamme golfkartalla Suomen toiseksi vanhimpana 18-reikäisenä golfkenttänä. Kenttä on toiminut myös vuosien ajan Challenge Tourin osakilpailujen näyttämönä.

EGS:n kenttä on on edelleen klassikko suomalaisten golfkenttien joukossa, mutta katse vahvasti huomisessa. Golfin perinteet ovat kuitenkin EGS:ssä vahvasti läsnä sen idyllisen tunnelman ja Suomen golfravintoloista pisimmän historian omaavan Rosavillan myötä.

Haasteita ja elämyksiä kenttä tarjoaa kaikille pelaajille tasoituksesta riippumatta. Kentän lay-out on suunniteltu hyvin; väylät ovat vaihtelevia ja mukavan haastavia. Epäselviä avauslyöntejä kentällä ei joudu lyömään.

Kierros jokilaaksossa, kauniissa ja vaihtelevassa ympäristössä kuuluu kaikkien golfareiden toivelistalle.

Gumböle - rento, nopea ja palkitseva

Espoo Golfin Gumböle Golf on rento, nopea ja palkitseva kenttä: onnistumisten ja hyvän fiiliksen takaaja.

Gumböle ei ole (onneksi) yhtä haastava kuin isoveljensä, mutta mieleenpainuvaksi sen tekee kentän läpi kulkeva Gumbölejoki ja nopeasti pelattavat väylät lyhyine siirtymineen. Vuodesta 2009 lähtien on Gumbölessä pelattu 18- reikäistä kenttää, joka koostuu kahdesta hyvin erityyyppisestä ysistä. Aiemmin kenttä oli 9-reikäinen, nimeltään Fountain nine. Nykyisen nimensä Gumböle Golf sai kenttien välissä ylväästi seisovan Gumbölen kartanon mukaan.

Kenttä on yleisilmeeltään avoin ja kevyesti kumpuileva joen suistomaisemassa. Etuysi on tiukempi - vettä ja puita löytyy monelta väylältä ja korotetut greenit haastavat lähestymisissä. Lyhyempi takaysi taas mahdollistaa onnistumisten jahtaamisen ja toivottavasti leveän hymyn saavuttaessa klubitalon terassille kierroksen jälkeen.