Katri Bakker paras amatööri Pickalan Ladies European Tourilla | Espoo Golf

@suomengolfliitto Kuva: Tomi Natri

Katri Bakker paras amatööri Pickalan Ladies European Tourilla

Espoon Golfseuraa edustava Katri Bakker oli Pickalassa pelatussa Ladies European Tourin osakilpailussa paras mukaan päässeistä kahdeksasta amatööristatuksen pelaajista. Katri pelasi upean ensimmäisen kierroksen 68 lyönnillä ja varmisti toisen kierroksen 72 par tuloksella jatkoon pääsyn viimeisellä kierrokselle kivikovassa seurassa. Lopputuloksissa Katri oli lopulta 51. (68-72-76, par) Euroopan parhaiden ammattilaispelaajien joukossa.

Katri oli syystä hyvällä tuulella hienosti sujuneen turnauksen jälkeen:

"Tämä oli toinen LET kisani ja ensimmäinen cut läpäisy. Viime vuonna olin Ahvenanmaalla ensimmäisessä LET kisassa, mutta en päässyt silloin cutista läpi. Eka päivä Pickalassa oli tosi varmaan tekemistä ja tosi hyvä lyöntipäivä. Löin pitkiä rautoja niin lähelle lippua, ettei jäänyt paljon birkkuihin puttailtavaa. Toisena päivänä lyönti ei sitten ollutkaan niin hyvää kuin ensimmäisenä ja tulos kyllä pelastui hyvällä lähipelillä ja puttaamisella. Viimeisenä päivänä jouduin vääriin paikkoihin ja sieltä sitten tulikin isompia lukuja. Kaksi viimeistä päivää oli aikamoista taistelua, mutta pysyin hyvin hetkessä ja sain taisteltua tulosta vaikka lyömisen kanssa oli vaikeaa."

Miten koit viikon kokonaisuudessaan ja mitä sait tästä ammattilaiskisasta reppuun mukaan?

"Kokonaisuudessaan oli hyvä viikko vaikka ukkoskeskeytykset vaikuttivat osittain pelirytmiin pääsemiseen. Niistä tuli nimenomaan hyvää oppia jatkoon. Nautin kyllä paljon pelaamisesta Pickalassa. Tukijoukkojen ja yleisön kannustus antoi kyllä kovasti positiivista energiaa."

Olet pelannut paljon kansainvälisiä huippuamatöörikisoja. Kuinka suuri tasoero on eurooppalaisten huippuamatöörikisojen ja Ladies European Tourin välillä?

"Kovissa amatöörikisoissa on kattavasti hyviä pelaajia ympäri maailmaa, joten tuloksellisesti kisoissa ei ole kovin suurta eroa. LETin kärkipelaajat ovat kuitenkin ihan eri luokkaa kuin kv-amatöörikisojen kärki."

Missä Katri Bakker starttaa seuraavan kerran?

"Finnish Tourilla on osakilpailu 6-8.7. Pirkkalassa, josta suoraan Hämeenlinnaan ja Tawast Golfiin joukkue EM-kisoihin"

Espoo Golf onnittelee hyvästä LET kisasta ja seuraa Katrin matkaa kohti EM-kisoja!


LINKKI tuloksiin