Hyvät Espoo Golfin osakkaat ja jäsenet, | Espoo Golf

OPETUS

Hyvät Espoo Golfin osakkaat ja jäsenet - uuden toimitus- ja toiminnanjohtajan Sari Puusaaren terveiset

Olen reilu viikko sitten aloittanut virallisesti työt Espoo Golfin toimitus- ja toiminnanjohtajana. Otin tosin pienen ”varaslähdön” tehtävään jo muutamia viikkoja aikaisemmin, jotta pääsisin mahdollisimman nopeasti kartalle uusista tehtävistäni. Samalla saan myös mahdollisuuden pitää aiemmin suunnitellun ja varatun vajaan kahden viikon kesälomani hyvällä omatunnolla.

Aivan aluksi haluan esittää lämpimän kiitokseni hallituksille luottamuksesta sekä Andrealle Espoo Golfin eteen tehdystä työstä. Kiitokset Andrealle myös perehdytyksestä sekä lupauksesta auttaa jatkossakin, kun eteen tulee asioita, joihin apua vielä tarvitsen. Vaikka itselläni on noin 25 vuoden kokemus golfalasta ja yli 15 vuoden kokemus golfkenttäjohtamisesta Nevas Golfissa, Kullo Golfissa sekä Keimola Golfissa, on jokaisessa golfyhteisössä omat toimintatapansa ja oma sisäinen kulttuurinsa, jonka omaksuminen vie useita kuukausia, usein vuodenkin verran.

Heti alusta asti on ollut todella hienoa huomata, että meillä on erittäin lämminhenkinen, Espoo Golfista aidosti välittävä ja työhönsä sitoutunut tiimi niin kentän kuin toimistonkin puolella. Aidossa ja avoimessa ilmapiirissä jokaisella tiimin jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä ja jokainen uskaltaa esittää kehitysideoita. Jokaisen ideoita myös kuunnellaan ja työtä tehdään yhteen hiileen puhaltamalla. Kun tämä vielä yhdistetään ravintolan, golfvalmentajien, hallitusten, toimikuntien ja yksittäisten aktiivisten vapaaehtoisten ihmisten toimintaan, ovat mahdollisuudet lähes rajattomat!

Espoon Golfseura on minulle tuttu ja hyvin tärkeä paikka; aloitin golfin täällä 80- luvun lopussa juuri ennen varsinaisen golfboomin alkua, kun Suomessa oli vasta noin 5000 golffaria. Paljon on muuttunut siitä, mutta minun on todella helppo ottaa omakseni Espoo Golfin nykyiset yhteiset arvot, missio ja visio. Menestyäkseen tässä alati muuttuvassa maailmassa, on hyvin tärkeää olla Espoo Golfin arvojen mukaisesti rohkea, uudistuva, yhteisöllinen, vastuullinen ja asiakaslähtöinen. Koen Gumböle Golfin ja Espoon Golfseuran yhteistyön upeana mahdollisuutena molemmille yhteisöille. Kentät ja yhteisöt ovat erilaisia ja se on sekä voimavara että rikkaus, jota voidaan hyödyntää monella tapaa jatkossa aiempaa laajemminkin.

Vaikka tässä golfyhteisössä on paljon hyvää, löytyy paljon kehitettävääkin. Yksi keskeinen tavoitteeni on vahvistaa kenttiemme näkyvyyttä ja tunnettuutta sekä tietysti vahvistaa molempien golfyhteisöjen taloudellista asemaa. Tässä onnistuminen ei kuitenkaan tapahdu itsestään, enkä pysty siihen yksin. Tarvitsen koko yhteisön tukea, jotta pystymme kehittämään kiinnostavia tapahtumia, panostamaan markkinointiin, myyntiin ja asiakashankintaan. Pitää suunnitella, ideoida, olla luova, kokeilla, erehtyä, kokeilla uudestaan ja onnistua. Roomaa ei rakennettu päivässä, eikä varmasti Espoo Golfin menestystäkään. Mutta sinnikkäällä työllä maalaamme mukavan kuvan aurinkoisesta hyväkuntoisesta kentästä ja iloisesta puheensorinasta täyttyvästä terassista notkuvine ruokapöytineen. Sitä ennen on toki taklattava muutamia haasteita, mutta tulevaisuuden visio mielessä istuu mielellään junarataan liittyvissä palaverissa Espoon kaupungin kanssa parhaita ratkaisuja etsien.

Tällä hetkellä taivaalla on siis vielä jonkin aikaa muutamia sadepilviä auringon edessä. Junarataan liittyvien haasteiden ratkaisemisen lisäksi meillä on joitain haasteita myös taloutemme kanssa; tarvitsemme lisää sitoutuneita pelaajia ja yritysyhteistyötä taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Toisaalta golfkenttiemme sijainti on aivan loistava; erittäin keskeinen Espoossa ja hyvin lähellä Helsinkiäkin. Rakentamalla missiomme mukaisesti Espoon helpoiten lähestyttävimmän golfyhteisön, joka valloittaa lähialueen pelaajat, vahvistamme asemaamme omalla toiminta-alueellamme merkittävästi. Toivon, että jokainen yhteisömme osakas ja jäsen pohtii, voisiko olla avuksi yhteisessä asiakashankinnassa: onko juuri sinulla tai tuttavallasi oma yritys, joka haluisi tehdä yhteistyötä kanssamme eri muodoissa (yrityspelioikeudet, virkistystapahtumat asiakkaille ja henkilöstölle, mainosnäkyvyys, golfopetusta jne). Ota siis rohkeasti yhteyttä, räätälöimme toiveiden mukaisia tilaisuuksia eri yrityksille ja yhteisöille mahdollisuuksien mukaan. Palkitsen myös todella mielelläni kaikki ”liidit”, jotka johtavat uusiin yhteistyökuvioihin!

​​​​​​​Odotan innolla tulevia kohtaamisiamme ja yhteistä matkaamme Espoo Golfissa. Voitte olla varmoja, että olen siihen täysin sitoutunut ja työ on jo alkanut.

Tähän loppuun totean vielä, että golfkentän sielu on lopulta kuitenkin aina siinä tunnelmassa ja yhdessä tekemisessä: aidot ja sykähdyttävät, merkitykselliset kohtaamiset ovat niitä, jotka jäävät mieleen ja synnyttävät hyviä muistoja. Muistoja ja halun sitoutua, palata uudelleen pelaamaan ja viihtymään golfin, hyvän ruuan, ystävien ja kenties laulun ja viini- tai olutlasillisen ääreen.

Parhain terveisin,

Toimitus- ja toiminnanjohtajanne,
Sari Puusaari

P.S. Toivottavasti näemme talkoissa lauantaina 27.4. klo 9-12, tulkaa ihmeessä mukaan! Tarkoitukseni on olla molemmilla kentillä vuorotellen.


Sari Puusaari
Toimitusjohtaja, toiminnanjohtaja
Espoo Golf – Espoon Golfseura / Gumböle Golf
p. 040- 512 4572
www.espoogolf.fi