Espoo Golf kentänhoidon terveiset | Espoo Golf

OPETUS

Espoo Golf kentänhoidon terveiset

Tähän päivään mennessä kenttämme ovat talvehtineet hyvin. Gumbölejoen tulviminen, kylänurmikan talvenkestävyys sekä pelialueille muodostuva jää ovat huolenaiheita, mutta toistaiseksi olemme selvinneet ilman suuria tuhoja.

Viheriöt ja lyöntipaikat ovat paljaat ja niiden kunto on hyvä. EGS puolella muutamalla viheriöllä on alueita, joissa kasvitaudit ovat aiheuttaneet kylänurmikkaan tuhoja, Gumbölessä taas viheriöt 10,12 ja 13 jäivät tammikuussa tulvaveden alle, mutta luotamme siihen, että mahdolliset tuhot saadaan kylvöillä korjattua ennen kauden alkua.

Molemmilla kentillä metsän lähellä olevat väylät ovat vielä lumipeitteen alla ja usealle väylälle on muodostunut jääpeite. Väylillä oleva heinä selviää jään/veden alla yli kuukauden, joten uskomme että selviämme ilman laajoja talvituhoja myös väylillä.

Myös tämä talvi on työllistänyt kentänhoitoa, sen vaihtelevilla keleillä, mutta viime vuoteen verrattuna lämpimät jaksot ovat olleet pidempiä, joten sulamisvesi on ehtinyt imeytyä maahan ennen pakkasia. Runsaat lumisateet tulivat jo joulukuun alussa.
Parhaimmillaan lunta kertyi noin 60cm. Tämä lumimassa alkoi sulaa joulun ja uuden vuoden välisenä aikana. Silloin poistimme lumet ensimmäisen kerran viheriöiltä ja sama toimenpide toistettiin tammikuun puolenvälin tienoilla, samalla saimme lumet poistettua myös lyöntipaikoilta.

Tammikuusta lähtien lämpötila on sahannut pakkasen ja plussan välissä, sateet tulevat vaihtelevasti lumena tai vetenä. Tämä aiheuttaa aina haasteita kentänhoidolle. Jään muodostumisen ehkäisemiseksi joudumme lämpimän sään tullessa poistamaan, heinää erinomaisesti, suojaavan lumikerroksen. Tämä taas altistaa heinän ulkoisille vaurioille pakkasjakson aikana.

Tällä hetkellä toivomme, että lopputalvi sujuisi ilman kovia pakkasjaksoja ja lämmin kevät alkaisi aikaisessa vaiheessa.


Mukavaa kauden odotusta,
Kentänhoito

Gumböle Golf väylä 9 viheriö

Gumböle Golf väylä 1

Kuva Gumbölen klubitalolta

Kuva Ravintola Rosavillan takaterassilta

Kuva EGS harjoitusviheriöltä

Kuva EGS väylältä 2