Espoo Golf x Sustainable Golf Week | Espoo Golf

Espoo Golf x Sustainable Golf Week


Tällä viikolla vietetään kansainvälistä Sustainable Golf Weekiä. Viikon tavoitteena on kasvattaa ihmisten tietoisuutta kestävästä kentänhoidosta ja toimista, joita golfyhteisöt tekevät kestävämmän tulevaisuuden eteen. Lisäksi tärkeänä teemana on golfin yhteys luontoon.

Golfkentät tarjoavat meille luonnollisesti alustan harrastaa, kauniita maisemia ja hetkiä luonnon keskellä. Mutta tiesitkö, että samalla golfkentät voivat auttaa kasvistoa sekä eläimistöä kukoistamaan, luoden ja suojellen niiden elinympäristöjä ja arvokkaita ekosysteemejä?

Meille Espoo Golfissa sana ''vastuullinen'' merkitsee konkreettisia tekoja. Oli kyse sitten läheisen kalakannan suojelemiseseta, työntekijöiden kouluttamisesta tai kentän hoidosta, haluamme, että vastuullisuus lähtee läpileikkaavasta arjen tekemisestä. Alla on lueteltu meidän Espoo Golfin esimerkkejä periaatteistamme sekä toimintatavoistamme.


Kentänhoito yhdessä luonnon kanssa

Jokainen hoitotoimenpide tehdään kunnioittaen ympäröivää luontoa. Kentänhoito on yhteistyötä, ei vastakkainasettelua. Tämä näkyy mm. luonnonmukaisten lannoitteiden käytössä, jotka tukevat kasvien terveyttä ja maaperän hyvinvointia.

Niittyalueiden lisääminen

Luomme tiloja luonnonvaraisille kasveille ja kukille, jotka tuovat eloa kentällemme. Näin ylläpidämme paikallista kasvustoa tarjoten mm. elinympäristöjä paikallisille eläimille samalla säästäen resursseja, kun kenttähenkilökunnan ei tarvitse hoitaa ja kastella yhtä suurta aluetta, sillä kasveilla on jo niille ominainen kasvuympäristö.

Kasteluveden optimointi

Jokainen pisara on tärkeä. Kasteluveden käytössä pyrimme optimoimaan resurssit parhaalla mahdollisella tavalla mm. sääolosuhteet huomioiden ja kastellen vain niitä alueita, jotka tarvitsevat kastelua.

Puiden ja pensaiden istutus

Näemme istutukset investointina tulevaisuuteen. Kasvien istuttaminen luo ekosysteemejä ja parantaa ilmanlaatua.

Kaluston sähköistäminen

Siirrymme asteittain sähköiseen kalustoon vähentääksemme päästöjä ja ympäristövaikutuksia.

Gumbölejoen luonnonmukaisena pito

Teemme kaikkemme säilyttääksemme Gumbölejoen luonnon monimuotoisuuden ja sen kauneuden. Tukien samalla Gumbölejoen taimenten kasvuympäristöä.

Työntekijöiden hyvinvointi

Meille jokainen työntekijä on arvokas voimavara. Tyytyväiset työntekijät tekevät mahdolliseksi kaiken muun. Siksi panostamme heidän hyvinvointiinsa, koulutukseen ja ammatilliseen kasvuun. Lisäksi haluamme tarjota alueen nuorille kesätöitä ja olla mukana kasvattamassa heitä työmaailmaan.

Toiminnan läpinäkyvyys

Pyrimme toimimaan avoimesti ja läpinäkyvästi, jotta voimme oppia yhdessä ja kehittyä paremmiksi.


Golf on parempaa luonnon kanssa.